Terapie interferon free pentru 5.000 de pacienti cu hepatita C

Terapie interferon free pentru 5.000 de pacienti cu hepatita C

0

Romania intra in randul tarilor din Europa in care bolnavii cu hepatita C, stadiul IV, vor primi cea mai noua terapie, respectiv tratament fara interferon, care ofera sanse de vindecare de aproape 100%!

“Primii 5.000 de pacienti vor fi supusi investigatiilor pentru a primi tratamentul”, a anuntat miercuri ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, netulburat de perdaful primit de la premierul Victor Ponta, dupa ce a incercat sa explice, in termeni specifici domeniului si nu pe intelesul tuturor, noutatile din Sanatate.

Baniciou spune ca negocierile cost-volum s-au incheiat, castigatorii vor fi anuntati, apoi, vreme de doua saptamani, sunt asteptate contestatiile, anunta Mediafax. “Vom fi intre primele tari din Europa in care este utilizata terapia cu interferon free in hepatita C (fibroza 4). Speram ca, incepand din octombrie, bolnavii sa-si primeasca tratamentul”, a adaugat Banicioiu.

Terapia pentru pacientii cu hepatita C va fi platita pe baza rezultatului

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a venit la randul lui cu precizari: “Nu dau tratament atat de scump, pentru ca apoi cineva sa si-l intrerupa dupa doua saptamani. Acel tratament trebuie luat la ora fixa, nu cand vrea bolnavul. Se vindeca 98 la suta, dar trebuie sa respecte sigur acel tratament”.

“Romania este printre primele tari care introduce acest tratament. Astazi s-a incheiat procesul de negociere al contractului. Terapia va fi platita pe baza rezultatului daca pacientul va fi vindecat. Tratamentul va fi introdus peste aproximativ doua saptamani cat tine perioada de contestatii”, au precizat surse medicale, citate de Agerpres.

Petitie online: tratamente pentru hepatita C astazi, nu maine!

“Romania are nesansa de a avea cea mai mare prevalenta din UE in ceea ce priveste virusul hepatitei C, o mortalitate ridicata ca urmare a cancerului hepatic si, asa cum anticipau studiile facute de specialistii in domeniu, o crestere a numarului de pacienti care sufera de ciroza hepatica. in plus, prin numeroasele amanari ale actualizarii listei de medicamente compensate, multi oameni pierd sansa de a beneficia de tratament adecvat, asemanator altor state membre UE”, se arata intr-o petitie online.

“Nu ne dorim sa fim asistati social, nu ne dorim sa cersim mila nimanui, vrem doar sa nu mai trebuiasca sa cautam cu disperare solutii de a ne trata in alte tari, cand noi muncim si platim taxe in Romania. Printre drepturile noastre asa cum sunt ele prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului, semnata si de Romania, se afla si dreptul la sanatate. Nu ne luati acest drept! Hepatita C este una dintre putinele boli cronice vindecabile, iar cercetarile in domeniu ne ofera sansa unei terapii de scurta durata, cu putine efecte adverse si sansa unei vieti normale”, adauga in aceasta petitie Marinela Debu, presedinte APAH-RO.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.