Workshop: terapia asistata de animale la „Copiii de Cristal"

Workshop: terapia asistata de animale la „Copiii de Cristal”

0

Animalele, un real ajutor pentru persoanele cu nevoi speciale! De pilda, un caine dresat poate servi in terapia copiilor cu autism. Despre toate acestea, la un workshop in Brasov, la sediul Asociatiei „Copiii de Cristal”.

Acest workshop urmareste prezentarea cursului postuniversitar „Terapia si activitatile asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale”. Cursul este acreditat de Ministerul Educatiei si Cercetarii stiintifice si se desfasoara in regim de invatamant la distanta, pe o perioada de sase luni, numai la Cluj-Napoca. Urmatoarea perioada de inscriere este in decembrie 2015.

“Cursul isi propune sa ofere notiuni teoretice si practice de constientizare a valorilor, implicatiilor si efectelor terapeutice si educationale ale interactiunilor om-animal in imbunatatirea calitatii vietii umane si animale, cu accent pe metodele de optimizare a calitatii vietii la persoanele cu nevoi speciale, precum si conceptualizarea legaturii om-animal din perspectiva etologiei aplicate si a managementului riscului zoonotic in interactiunea cu animalele”, anunta www.copiiidecristal.ro.

Workshopul si cursul propriu-zis ii vizeaza pe psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, asistenti personali, specialisti in terapie ocupationala, kinetoterapeuti, consilieri psihologici, psihoterapeuti, educatori, profesori de biologie, medici de familie, medici veterinari, parinti ai copiilor cu nevoi speciale, personalul gradinilor zoologice si studenti masteranzi din domeniul stiintelor socio-umane si medicale, dar nu numai. Practic, oricine isi doreste sa afle lucruri noi despre terapia asistata de animale poate lua parte la acest workshop.

„Am vazut acum doi ani filmul ”After Thomas” si, de atunci, visez la ziua in care vom putea aduce si la centrele asociatiei noastre un caine dresat pentru terapia copiilor cu autism. Iata ca visele devin realitate cand ai colaboratori dedicati si prieteni adevarati. Cu acest workshop incepem practic pregatirea specialistilor nostri, dar nu neglijam nici toate celelalte nevoi pe care le vom solutiona treptat”, a declarat Gabriela Plopeanu, presedintele Asociatiei „Copiii de Cristal”.

Cei care doresc sa participe sunt invitati sa trimita un e-mail la adresa contact@copiiidecristal.ro si sa argumenteze de ce doresc sa ia parte la acest eveniment si in ce calitate. “Vi se va oferi un raspuns de confirmare. Numarul de locuri este limitat si vom procesa email-urile dvs. in ordinea sosirii lor la adresa de e-mail mai sus mentionata”, anunta asociatia.

Prezentarea cursului postuniversitar „Terapia si Activitatile Asistate de Animale pentru persoane cu nevoi speciale” va avea loc pe 14 noiembrie, incepand cu ora 10, la Centrul de Interventie Specializata in Autism al Asociatiei „Copiii de Cristal” de pe Str. Panselelor. Cursul va fi prezentat de conf. dr. Alina S. Rusu (Universitatea Babes-Bolyai, prodecan al Facultatii de Psihologie si stiinte ale Educatiei), conf. dr. Andrei D. Mihalca (prorector, Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca) si sef de lucrari dr. Ciprian Ober (Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca).

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.