Boala Alzheimer ar putea fi reversibila

Boala Alzheimer ar putea fi reversibila

1

Un studiu efectuat pe 10 de pacienti cu boala Alzheimer timpurie a aratat ca pierderea de memorie si tulburarile cognitive pot fi reversibile.

Pacientii au avut rezultate bune, unii au revenit la locul de munca, si-au reluat capacitatea de a vorbi limbi diferite si au avut o crestere a volumului de tesut cerebral dupa doar cateva luni de tratament.

“Toti acesti pacienti au avut tulburari cognitive subiective, sau au fost diagnosticati cu boala Alzheimer inainte de a incepe programul. Insa, in urma studiului, testele au aratat ca pacientii au ajuns de la anormal la normal,” , spune Dale Bredesen, Universitatea din California, Los Angeles.

Studiul a investigat efectele unui nou tip de tratament personalizat pe abilitatile cognitive ale celor 10 pacienti care s-au confruntat cu un declin legat de imbatranire.

Tratamentul a cuprins un program complex terapeutic combinat cu schimbari de dieta, stimularea creierului, exercitii, optimizarea somnului, medicamente si vitamine specifice.

Nu exista niciun medicament care sa incetineasca boala Alzheimer

Nu a fost descoperit niciun medicament care să stopeze sau sa incetineasca evolutia Alzheimerului, iar tratamentele disponibile nu fac decat sa amelioreze simptomele.

Noua cercetarea a fost realizata de Buck Institute for Research on Aging in colaborare cu UCLA Easton Laboratories for Neurodegenerative Disease Research.

Aceste modificari ale stilului de viata si tratamente au fost sustinute timp de cinci pana la 24 de luni, iar echipa de la UCLA si Institutul Buck pentru Cercetare privind imbatranirea din California raporteaza ca multi dintre pacienti au aratat imbunatatiri reale.

Este primul studiu care demonstreaza ca pierderea de memorie la pacientii cu Alzheimer este reversibila

Conform cercetatorilor, acesta este primul studiu care arata in mod obiectiv ca pierderea de memorie la pacientii cu Alzheimer poate fi inversata si chiar imbunatatita.

“Amploarea imbunatatire a acestor 10 pacienti este fara precedent, oferind dovezi obiective suplimentare ca aceasta abordare programatica a declinului cognitiv este extrem de eficienta” , spune Bredesen .

 

Cercetatorii doresc sa inceapa un studiu mai mare care sa foloseasca acest tratament si spera ca vor avea rezultate pozitive pentru mai multi pacienti cu Alzheimer.

Share.

1 Comment

  1. Pingback: O.M.S: Dependenta de jocurile video va fi recunoscuta ca boala • VoxMedical | Viata si sanatate

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.