Depresia - tratata de homeopati in colaborare cu psihiatrii (VIDEO)

Depresia – tratata de homeopati in colaborare cu psihiatrii (VIDEO)

1

Specialistii avertizeaza ca numarul persoanelor cu depresie este in continua crestere. Manifestandu-se in diferite forme, depresia poate fi rezolvata cu succes de homeopatie in colaborare cu medicii psihiatri. Pentru acestia, dar si pentru pacient, importanta este prezentarea din timp la un control medical.

“Problema depresiei este fiecare persoana in parte. Adica asta inseamna ca fiecare persoana poate primi un anumit remediu a carui simptom este si depresia. Desigur, poate fi doar depresia in sine, dar depresia poate fi asociata si cu alte suferinte, si atunci cu un remediu poti sa rezolvi depresia, poti sa rezolvi astmul, poti sa rezolvi de exemplu un colon iritabil”, explica dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu, medic primar pediatru, medicină de familie, președinte Asociația Medicală de Homeopatie.

depresia

“Si pentru ca tot vorbeam de sare, de exemplu Natrum muriaticum de care va spuneam, sarea de bucatarie este unul dintre remediile des folosite la tineri, la adolescenti, dar si la persoanele mature in starile depresive. De obicei, dupa dezamagiri. Dezamagirea poate sa fie legata de familia in care esti, dezamagirea poti sa o ai de la copii, dezamagirea poti sa o ai de la locul de munca sau in foarte multe circumstante. Si atunci Natrum muriatic este procesul de vindecare in homeopatie. Deci vezi ca o persoana a avut o enterocolita in viata, a avut astm si acum face depresie. Cu tratamentul alopat, tratand enterocolita, tratand astmul, il aduci intr-o stare de depresie si nimeni nu vede legatura. Deci in homeopatie o vezi. Si dovada o ai de acesti 200 de ani de cand o practici. Si atunci, de exemplu, i-am dat acest Natrum muriatic din sare, sarea in bucate, i se vindeca depresia, dar interesant este ca apare astmul. Ii repeti acelasi remediu, I se vindeca astmul si ii apare enterocolita. I-ai repetat remediul si se vindeca el ca persoana. Deci nu mai are nici depresie, nici astm, nici aceasta colita sau clon iritabil. Sau, de exemplu, la varstnici unde apare din nou starea de depresie, pentru ca este singuratatea care ii doboara, si bolile cardiace, de exemplu, ai un remediu Aurum muriatic, care este o sare de aur”, precizeaza dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu.

Depresia apare la toate varstele si e din ce in ce mai frecventa

In ultimii ani depresia apare la toate varstele si, din nefericire, e din ce in ce mai frecventa.

Medicul homeopat explica faptul ca unii pacienti vin la medic pentru ca au reactii adverse la tratamentul psihiatric.

Altii vin, de exemplu, cu un ulcer duodenal sau cu o banala rinita alergica. Si in momentul in care ii faci anamneza,  pentru ca in homeopatie anamneza este extreme de complexa. Deci nu substitui o alta specialitate, dar anamneza este foarte complexa. Si in momentul in care, in timpul anamnezei, de exemplu, pentru o rinita alergica vezi ca simtomele acestui pacient te duc catre Natrum muriatic, atunci tu il intrebi: ati avut vreo dezamagire? V-ati intristat? Si atunci poti avea surpriza sa-ti zica: pai, da, stiti ca eu nu pot sa rezist decat in fiecare zi cu doua tablete de Xanax sau iti spun da, dar eu fac tratament psihiatric de nu stiu cati ani. Si atunci nu ii scoti tratamentul psihiatric, dar ele merg impreuna”, spune dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu.

“Ce am observat, pentru ca eu am o relatie foarte buna cu multi dintre colegii psihiatri, si chiar cu psihologi, este ca aceasta impreuna lucrare scurteaza timpul de vindecare, vindecarea este profunda si de durata”, incheie dr. Ofelia Lugojan-Ghenciu, medic primar pediatru, medicină de familie, președintele Asociației Medicale de Homeopatie

autor: DELIA SESCU BARBU

GALERIE FOTO:

Share.

1 Comment

  1. homeopati? no shit? Si te numesti televiziunea MEDICALA? De cand e homeoexcrocheria medicina???

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.