Medicamentele ieftine vor disparea de pe piata

Medicamentele ieftine vor disparea de pe piata

0

Ministerul Sanatatii anunta scaderea unor preturi, in medie cu 10 la suta iar producatorii si distribuitorii ameninta ca unele vor disparea. Pentru inceput, 900 de medicamente nu vor mai fi importate pentru ca nu sunt profitabile. Bolnavii se plang deja ca nu mai gasesc doctorii vitale.

Fiind ieftin, nu mai e importat pentru ca nu e profitabil. Situatie valabila si pentru aceste pastile vitale bolnavilor cu hepatita B, dar si pentru pilulele care sustin tratamentul pacientilor cu HIV/SIDA.

Iar lipsurile se vor simti si mai mult dupa 15 iunie cand din 6100 de medicamente necesare bolnavilor, pe lista celor cu pret maximal vor ramane doar 5200.

Dupa scaderea preturilor – in medie cu 10 la suta – cele mai ieftine medicamente devin neprofitabile

Asadar, pendulam intre entuziasmul cu care reprezentantii Ministerului anunta ca unele medicamente se vor ieftini si cu 40 la suta si alarma data de producatori si importatori, care spun ca preturile nerentabile ii vor face sa nu mai aduca preparatele in farmacii.

La mijloc e prins pacientul, fie cu o suferinta severa, fie cu o durere pasagera, pentru care n-ar trebui sa isi cheltuie timpul si toti banii din portofel.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.