Primul medicament care ar putea trata eficient boala Alzheimer

0

Un medicament care opreste boala Alzheimer ar putea fi scos pe piata in aceasta saptamana.

Sperantele sunt mari ca medicamentul solanezumab va reusi sa incetineasca sau chiar sa opreasca avansul bolii, daca este administrat din timp.

Alzheimer si alte forme de dementa afecteaza, doar in Marea Britanie, peste 800.000 de persoane, iar numarul s-ar putea dubla intr-o generatie.

Medicamentele care exista la ora actuala trateaza simptomele bolii si nu cauza acesteia. Prin urmare, rezultatele lor sunt limitate, iar boala inainteaza foarte repede.

Solanezumab ataca beta-amiloidele, proteinele toxice care impiedica buna functionare a creierului bolnavilor de Alzheimer, distrugand legaturile vitale dintre celule.

”Tratamentele actuale ajuta doar simptomele. Acestea ajuta celulele nervoase sa comunice intre ele mai eficient, dar nu opresc agravarea bolii. La un moment dat, efectele sunt depasite de leziunile cauzate de boala”, a explicat si Eric Karran, de la o companie caritabila care lupta impotriva Alzheimer-ului.

Gigantul american Eli Lilly, producatorul medicamentului, nu a dezvaluit detalii din testarile clinice, insa un cercetator al companiei a precizat ca ”tratamentul schimba patologia care sta la baza bolii Alzheimer”.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.