Tot ce trebuie sa stii despre tiroida Hashimoto

0

In ultima vreme tot mai mule persoane au fost diagnosticate cu o functionare slaba a glandei tiroide, sau cu hipotiroidism, sau chiar tiroidita Hashimoto, care este o afectiune autoimuna.

Abordarea conventionala este prescrierea unei medicatii pe baza de hormoni si a devenit atat de cunoscuta incat nu se mai gandeste nimeni la asta de doua ori. Cu toate acestea, medicatia prescrisa nu rezolva afectiunea Hashimoto si nu vindeca raul de la radacina.

In ultimul deceniu aceasta afectiune pare sa afecteze mai nou si copiii. Sunt tot mai multe cazuri la grupe de varste diferite care primesc acest diagnostic, de aceea e bine sa fie cunoscute optiunile existente pentru tratament.

Ce este Tiroidita Hashimoto?

Aceasta afectiune apare atunci cand tesutul glandei tiroide se inflameaza pentru ca sistemul imunitar produce anticorpi daunatori care ataca glanda. Se poate spune ca este o alergie la propriul corp; de aici si denumirea de boala autoimuna. O perioada lunga glanda tiroida poate functiona normal, generand hormoni in pofida inflamatiei Hashimoto.

Insa, in cele din urma, glanda se deterioreaza si tiroida cedeaza — aici intervine diagnosticul de hipotiroidism si tratamentul pe baza de hormoni care sa-i inlocuiasca pe cei care nu se produc natural. Din perspectiva medicinii functionale, tratamentul medicamentos poate fi prevenit daca se rezolva problema autoimuna inainte ca glanda tiroida sa fie afectata definitiv.

Mai exista o afectiune autoimuna care afecteaza tiroida, denumita boala lui Grave. In acest caz, anticorpii stimuleaza glanda, ducand la hipertiroidism. Din nou, in medicina functionala, abordarea este similara ca si in cazul tiroidismului Hashimoto.

Pentru vindecarea afectiunii trebuie mers la radacina problemei. Iata trei cauze principale ce duc la tiroidismul Hashimoto:

Glanda tiroida este distrusa de toxine

Acestea pot include mercur din peste si plombe din argint, pesticide din alimentatie sau din propria curte. Tiroida este foarte sensibila la aceste toxine si le absoarbe foarte usor, cauzand un atac imun asupra glandei. Pentru a rezolva aceasta cauza, trebuie curatat mediul in care traiesti.

Glutenul declanseaza reactii imune care produc anticorpi ce contracareaza si ataca glanda tiroida.

Exista multe studii care leaga tiroidismul Hashimoto de gluten. Glutenul afecteaza si peretii intestinelor si afecteaza negativ absorbtia nutrientilor esentiali, precum seleniul, necesar pentru protectia glandei tiroide. Pentru o vindecare rapida, trebuie eliminate glutenul din alimentatie.

Din cauza unei sanatati digestive proaste, sistemul imunitar devine disfunctional.

Saptezeci la suta din sistemul imunitar este situat in peretii intestinali si inmultirea exagerata a unor microbi daunatori precum drojdia, bacteriile rele si parazitii pot determina sistemul imunitar sa “atace pe cine nu trebuie.” Atunci poate gresi si poate ataca alte tesuturi din corp, precum tiroida. Exista o legatura importanta intre stres si inmultirea florei microbiene. Repararea sistemului imunitar prin vindecarea intestinelor este o parte importanta din programul de refacere.

In practica medicala a medicinii functionale si in cartile de referinta pe acest subiect, se lucreaza in acesti pasi pentru vindecarea tiroidismului Hashimoto si a tuturor afectiunilor autoimune. Se poate rezolva, sunt cazuri concrete ce stau marturie si experiente din care se poate invata. Tiroidismul Hashimoto si Boala lui Grave pot fi, ambele, vindecate. Este important insa sa aveti incredere si sa urmati pasii necesari.

sursa

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.