Tratamentul fara interferon. Lista laboratoarelor pentru testari

Tratamentul fara interferon. Lista laboratoarelor pentru testari

0

CNAS a dat publicitatii, luni, lista laboratoarelor in care se vor efectua testarile necesare pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C.

Lista laboratoarelor si centrelor de recoltare in care se vor efectua gratuit testarile fibromax, genotipare si viremiile, investigatii necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon este disponibila AICI.

In jurul datei de 26 octombrie, voucherele pentru aceste investigatii vor ajunge la medicii de specialitate care vor realiza prescrierea tratamentului si monitorizarea pacientului in urmatoarele centre din tara: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Târgu Mures, Timisoara, Oradea.

“Incepând de saptamâna viitoare, pacientii pot solicita voucherele pentru investigatiile necesare a fi depuse la dosarul pentru aprobarea tratamentului fara interferon. Consider ca accesul la aceasta noua terapie este un pas important, extreme de necesar pentru aceasta categorie de bolnavi. Sper ca anul viitor sa putem extinde tratamentul fara interferon al hepatitei C si la stadiul F3”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Intocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fara interferon

Pentru intocmirea dosarului de aprobare pentru tratamentul fara interferon, pacientii trebuie sa se adreseze medicilor de specialitate care se afla in relatie contractuala cu casele de asigurari din cele noua centre desemnate.

Dosarul intocmit va fi depus la casa de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate (prescriptor/curant), care-l va trimite apoi la CNAS.

Comisia de specialitate a CNAS va analiza dosarele depuse in vederea aprobarii si va verifica daca acestea corespund criteriilor de eligibilitate. Decizia comisiei va fi comunicata pacientului de catre casa de asigurari de sanatate unde acesta a depus dosarul.

Dosarul pacientului pentru tratamentul fara interferon va contine in mod obligatoriu o serie de documente, cum ar fi:
Angajament privind calitatea de asigurat
Consimtamantul pacientului

“Pentru ca acest tratament sa va vindece boala trebuie sa-l urmati constiincios, sa luati medicamentele zilnic, la ora fixa si in cursul mesei, si sa nu consumati alte medicamente/ceaiuri/remedii naturiste concomitent cu medicamentele impotriva virusului hepatitic C, fara aprobarea medicului dumneavoastra curant (deoarece acestea ar putea sa determine aparitia unor efecte adverse grave sau medicamentele antivirale sa nu-si faca pe deplin efectul)”, precizeaza CNAS.

Inainte de inceperea tratamentului, pacientii sunt indrumati sa solicite clarificari medicului curant despre modalitatea de administrare a tratamentului, posibilele lui efecte adverse si cu privire la orice alte aspecte legate de tratament. Pentru reusita este nevoie, precizeaza CNAS, “sa va monitorizati tratamentul mergand la medicul dumneavoatra curant (pentru consultatii, analize) ori de câte ori acesta va programeaza sau daca aveti reactii adverse sau starea dumneavoastra de sanatate o impune”. Alte informatii despre tratamentul fara interferon – aici.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.