Chirurgie robotica: congres in premiera in Romania (VIDEO)

Chirurgie robotica: congres in premiera in Romania (VIDEO)

0

Operatii, cu robotul, in Romania! Cu cei sapte roboti da Vinci din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara s-au efectuat deja 1.700 de operatii. Nu intamplator, Romania va gazdui Congresul International de Chirurgie Robotica.

In ce afectiuni se intervine prin tehnici de chirurgie robotica

In Romania, tehnicile de chirurgia robotica au inceput sa fie practicata in mod sistematic in anul 2008, odata cu programul robotic al Centrului de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic “Dan Setlacec”, de la Institutul Clinic Fundeni. Pana in prezent, s-au realizat cu ajutorul celor sapte roboti da Vinci din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, circa 1.700 de operatii. Anual, se efectueaza intre 100 si 150 de operatii robotice pentru cancer de rect, cancer genital, hernie hiatala, splenectomie, pancreatectomie, gastrectomie, timectomie, hepatectomie, acalazie, operatii pe tiroida.

Nume mari la Congresul International de Chirurgie Robotica: “The future of surgery is here”

World Trade Center din Bucuresti va fi gazda Congresul International de Chirurgie Robotica, desfasurat in premiera in Romania, intre 29 si 31 octombrie 2015. “The future of surgery is here”, aceasta e tema congresului, menita sa sublinieze dezvoltarea fara precedent a tehnicilor robotice.

Congresul International de Chirurgie Robotica va fi deschis de un curs hands-on, care se va desfasura pe 28 octombrie, la care participantii vor avea sansa de a efectua proceduri cu ajutorul robotului da Vinci. programul stiintific include sesiuni care abordeaza majoritatea domeniilor in care se utilizeaza aceasta chirurgie de varf: urologie, ginecologie, chirurgie generala, ORL.

La Congresul International de Chirurgie Robotica 2015 – manifestare prezidata de prof. dr. Irinel Popescu – vor fi prezenti peste 100 de conferentiari, mari nume ale chirurgiei nationale si internationale, care vor sustine prezentari: prof. Konstantinos Konstantinidis — pionierul chirurgiei robotice in Grecia si presedintele Societatii Sud-Est Europene de Chirurgie Robotica, prof. Sarfraz Ahmad (USA), prof. Grigor Gortchev (Bulgaria), prof. Savvas C. Hirides (Grecia), prof. Nikolaos Nikiteas (Grecia), prof. Richard Satava (USA).

Manifestarea este organizata de Societatea Sud-Est Europeana de Chirurgie Robotica – infiintata in Romania, Fundatia “Dan Setlacec” si Asociatia Romana pentru chirurgie endoscopica si alte tehnici interventionale.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.