Criza Colectiv: Tudor Chirila pune la zid MS!

0

Muzicianul Tudor Chirila lanseaza intrebari incomode, in completarea acuzatiei ca ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a facut un joc odios, un gest de imagine, legat de ranitii din clubul Colectiv.

Tudor Chirila: Banicioiu a dat ordin spitalelor sa afirme ca se descurca in criza celor arsi

Este mai mult decat evident ca Banicioiu a dat ordin spitalelor sa afirme ca se descurca in criza celor arsi la Colectiv, sustine Tudor Chirila pe Facebook (foto www.facebook.com/TudorChirilaOfficial). Potrivit artistului, soarta unor oameni ar fi fost batjocorita pentru un gest de PR! El acuza, deopotriva, managerii unor spitale care au consimtit sa faca parte din ceea ce el numeste un joc odios in cazul Colectiv! “In comentarii mi se spune ca cei in stare critica ar fi murit oricum. Dar eu intreb: ce facem cu cei in stare grava care au ajuns sau risca sa ajunga in stare critica doar pentru ca ministerul spune ca ne descurcam?”, a completat juratul de la Vocea Romaniei.

Tudor Chirila: Sa ne spuna Ministerul cate paturi speciale pentru arsi avem

Tudor Chirila sustine ca nu vorbeste doar sa se afle in treaba si prezinta “un rezumat” al discutiilor purtate cu medici, administratori, reprezentanti de ONG-uri din sanatate. Astfel, tratarea arsurilor grave, insotite de intoxicatii necesita un minimum de dotari pe care nici macar asa-numitul Spital de Arsi, spune Tudor Chirila, nu le-ar avea!

“Fiecare respiratie a unui pacient cu arsuri ale cailor respiratorii înseamna dureri cumplite. În plus, arsuri ale cailor respiratorii inseamna infectii severe in 100% din cazuri. Daca pacientul nu este conectat la un plaman artificial, arsurile cailor respiratorii si ale plamanilor sunt greu de vindecat”, precizeaza, pe reteaua de socializare, Tudor Chirila. Tot el: pacientii cu arsuri grave mor din cauza infectiilor, daca nu sunt izolati imediat într-un mediu controlat în ceea ce priveste germenii si bacteriile. Si urmeaza intrebarile, una dupa alta:

– Sa ne spuna Ministerul: cate paturi complet echipate avem, cate camere de izolare sau camere sterile sunt în cele opt spitale în care au fost duse victimele?
– Li s-a administrat sau nu tratament contra intoxicatiilor?
– Au fost conectati la plamani artificiali care sa respire în locul lor?
– În sectiile de ATI în care au fost dusi pacienti, cati dintre ei au beneficiat de paturi speciale de ATI dotate cu saltele active (este vorba, precizeaza Tudor Chirila, despre paturi speciale pentru arsi, echipate cu saltele active, care trateaza arsura nu doar previne escara, si dotate cu sistem de ridicare a pacientului si transportul catre vana de curatare)?
Pacientii cu arsuri mai putin grave sunt în acest moment izolati? Care sunt masurile pentru ei, de a nu face infectii?

“Daca ministrul Banicioiu vrea sa spulbere “teoria conspiratiei” este liber sa organizeze o conferinta de presa în care sa ne explice cum a procedat în “criza Colectiv”. (…) Si daca vi se pare ca în continuare vorbesc aiurea va invit sa consultati mai jos protocolul standardelor europene în cazuri de arsi si sa suprapuneti cu ceea ce stim ca se întampla în spitalele noastre acum”, incheie Tudor Chirila.

In urma incendiului din clubul Colectiv si-au pierdut viata, pana acum, 45 de persoane, iar alte cateva zeci sunt in stare critica. Ranitii au fost tratati mai intai in tara, apoi, in ultimele zile, ei au fost trimisi in strainatate, insa unii nu au supravietuit, in ciuda eforturilor disperate ale personalului medical de a-i tine in viata.

Ministerul Sanatatii: avem 322 de paturi de chirurgie plastica care pot fi adaptate

Dupa ce un medic britanic, ajuns in Romania, a sustinut ca in spitalele din Bucuresti s-ar afla doar 25 de paturi pentru pacientii cu arsuri grave si a cerut ajutor pentru Romania, Ministerul Sanatatii a venit cu precizari: in unitatile sanitare din Capitala sunt 322 de paturi de chirurgie plastica care pot fi adaptate pentru pacientul cu arsuri grave, precizeaza Mediafax. Autoritatile sustin ca toti ranitii au foat tratati în conditii de maxima securitate.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.