"E un joc nebunesc"! Teorii si conspiratii anti... vaccinare

“E un joc nebunesc”! Teorii si conspiratii anti… vaccinare

0

Nu pot intelege de ce, in Romania, sunt actiuni anti… vaccinare, care deschid usa bolilor! Un inalt personaj  european, prezent in Romania, vorbeste de un “joc nebunesc”.

“Nu stiu care este scopul acestui joc nebunesc. Vreau sa pun aceasta intrebare societatii din Romania. Aveti grija! Aceste actiuni impotriva a tot ceea ce inseamna vaccinare pot, sunt impotriva stiintei. Eu nu pot intelege aceste actiuni, ele spun ca se creeaza anumite teorii, conspiratii si bineinteles aceste teorii sunt foarte populare, sunt usor de explicat, sunt usor de inteles. Cu totii vedem aceste conspiratii si apoi sunt acuzate companiile farmaceutice cu privire la situatia vaccinurilor. Trebuie sa tinem minte responsabilitate noastra de a gestiona aceste boli transmisibile”, a avertizat comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara Vytenis Andriukaitis.

Refuzul la vaccinare vine deseori din ignoranta parintilor, pe fondul schimbarilor legislative haotice si lipsei fiolelor cu vaccin, atunci cand e nevoie de acesta.

boli vaccinare
Gradul acoperirii vaccinale la nivel national in 2014 a scazut dramatic la mai putin de 86% fata de tinta nationala asumata, de 95%, a Programului National de Imunizare. Procentul copiilor depistati ca incomplet vaccinati la varsta de 18 luni a crescut cu 15% fata de anul precedent, ceea ce trebuie sa alarmeze autoritatile statului roman, legat de vaccinare, a anuntat recent Raluca Popovici — Coordonator programe in cadrul Institutului pentru Politici Publice.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.