Incubator donat catre Spitalul Grigore Alexandrescu

Incubator donat catre Spitalul Grigore Alexandrescu

0

Organizatia Salvati Copiii, campanie de strangere de fonduri ce a durat doar doua luni, finalizata prin donarea, catre Spitalul Grigore Alexandrescu, a unui incubator in valoare de 45.000 de lei. Copiii internati la Sectia de terapie intensiva neonatala sunt, cu totii, cazuri grave – majoritatea sufera de malformatii grave!

”Pentru noi, primirea acestui incubator inseamna oportunitatea de a trata un numar mai mare de cazuri, pe care adesea nu le puteam primi din cauza supraaglomerarii. Avem aici, de exemplu, copii cu greutate mai mica de un kilogram, care, pentru a capata suficiente forte, ajung sa stea luni de zile intr-un incubator, timp in care aparatul este disponibilizat, neputand fi folosit in ingrijirea altor bebelusi”, a declarat Ana-Maria Bradeanu, medic neonatolog la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Sectia de terapie intensiva neonatala de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti a fost infiintata in anul 2000, pentru a raspunde nevoilor copiilor nascuti prematur care ajungeau aici din intreaga tara. Majoritatea micutilor ajunsi aici sufera de malformatii grave — peritonite, atrezii de esofag sau de intestin—, iar sansa lor de supravietuire depinde de echipa de medici si de aparatura pe care acestia o au la dispozitie.

”In general, noi ne indreptam atentia spre spitalele care duc lipsuri mari de aparatura moderna, care lucreaza in continuare cu echipamente de 20-30 de ani. La Grigore Alexandrescu situatia a fost diferita: aici echipamentele sunt inca relativ noi, insa intr-un numar disproportionat de mic raportat la nevoile reale ale micilor pacienti. Le multumim sustinatorilor nostri pentru ca au venit in intampinarea nevoilor personalului medical exceptional de aici si s-au mobilizat intr-un timp atat de scurt”, a declarat presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu.

Creatoarea de moda Rita Muresan a atras atentia asupra situatiei de la Spitalul Grigore Alexandrescu

Creatoarea de moda Rita Muresan, ajunsa la Spitalul Grigore Alexandrescu intr-un context personal, a atras atentia asupra a ceea ce se intampla in aceasta unitate: ”Este o implinire sa vad cum, la doar cateva luni de cand m-am adresat prietenilor de la Salvati Copiii, incubatorul este aici, gata sa fie instalat si sa contribuie la salvarea atator bebelusi ajunsi in situatii de viata si de moarte”.

Romania, pe primul loc in clasamentul nefericit al mortalitatii infantile in UE

Statistici sunt cumplite: Romania se mentine si anul acesta pe primul loc in clasamentul mortalitatii infantile la nivelul intregii Uniuni Europene, cu o rata de 8,5 la 1.000 de nou nascuti vii, fata de media europeana de 4,1 la mie. Potrivit estimarilor celor de la Salvati Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame si copii si echiparea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante.

In ultimii doi ani, prin campania pentru reducerea mortalitatii infantile ”Bun venit pe lume”, Salvati Copiii a reusit sa doteze 38 de maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente in valoare de peste patru milioane de lei. Spitalul Grigore Alexandrescu este unul dintre ele. Salvati Copiii arata ca, in ultima patrte a lui 2014, va investi 780.000 de lei in dotarea altor 16 maternitati si sectii de nou-nascuti din Bucuresti, Braila, Drobeta Turnu-Severin, Slatina, Galati, Calarasi, Targu Jiu, Satu-Mare, Baia-Mare, Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Zalau si Oradea.

Share.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.