Ozonoterapia, leac pentru sute de afectiuni (VIDEO)

Ozonoterapia, leac pentru sute de afectiuni (VIDEO)

1

Ozonoterapia este una dintre numeroasele metode de terapie alternativa. Cu ajutorul ozonoterapiei se trateaza aproximativ doua sute de afectiuni.

“Ozonul are un efect antiinflamator, un efect de relaxare al muschilor, un efect de regenerare, de grabire a vindecarii. Astfel incat functioneaza in afectiuni, in orice patologie dureroasa. Fie ca e vorba de o artroza, de o entorsa, de un traumatism acut sau de o spondiloza cervicala sau o hernie de disc, ozonul poate fi folosi atat ca monoterapie, cat si ca tratament adjuvant, in tratamentul durerii. 00.00.55 Sunt afectiuni in care ozonul poate sa vindece complet sau poate doar sa ajute, sa avem un grad de ameliorare, de reducere a durerii.”, a spus dr. Ciprian Genes – medic specialist, Ozonoterapie.

Alte efecte ale ozonoterapiei sunt cele de imunostimulare si de detoxifiere. Dar, sa vedem cum, cand si in ce conditii se poate face ozonoterapie.

ozonoterapia

“Bineinteles, pentru a avea un anumit efect, trebuie folosit intr-un anumit fel, ozonul. Sunt peste 24 de proceduri de administrare a ozonului. In imunostimulare si detoxifiere, se foloseste autiimunoterapia, care este principala procedura din ozonoterapie. Presupune recoltarea de sange, amestecarea acesteia cu ozon si reransfuzarea lui in corp. E o procedura ce dureaza 30 de minute, se pot face 10-20 de procedure.

Alte actiuni ale ozonului sunt efectele de distrugere a infectiilor. Distruge microbii, virusurile… Deci ea functioneaza la tratarea hepatitei. De exemplu, a hepatitei virale B sau C, in tratarea infectiilor stafilococice, cum este acneea stafilococica sau EZIPERUL sau infectii de urinare. Totodata, ozonul poate fi folosit in medicina sportiva, in orice patologie in medicina sportiva, in stomatologie, in ginecologie, in urologie, in afectiuni ale cailor respiratorii: astmul bronsic, bronsita, pot fi tratate si cu ozon.

In oncologie, iarasi este o zona in care ozonul poate fi folosit ca si tratament adjuvant, fie inainte, fie dupa chimioterapie.”, a spus dr. Ciprian Genes – medic specialist, Ozonoterapie.

Modalitatile de administrare a ozonului sunt numeroase si difera de la o afectiune la alta.

“De exemplu, in cazul herniei de disc. Avem acolo un disc care a fost fisurat si miezul pulpos a iesit afara. Discul are doua componente. Un invelis fibros si un miez pulpos mai moale, mai gelatinos. In contact cu ozonul, acel disc se contracta, pentru ca ozonul reduce apa din disc. Si atunci isi micsoreaza volumul, se retrage destul de mult, incat sa nu intre in contact cu nervul si apare asa-zisa vindecare. Dar, bineinteles, trebuie sa fie o hernie de disc mai noua. Daca are 10 ani nu mai interactioneaza cu ozonul, daca s-a mumificat, daca s-a calcifiat, merge doar pe efectul antiinflamator, local. O perioada de 6 luni, 1 an, pacientul nu va mai avea acele dureri.

Ozonul este un agent sterilizant, distruge orice organism. Atunci, daca am o infectie, nu trebuie decat sa pun ozonul in contact cu acea infectie, sa il duc in acea zona. Daca e o infectie de piele, se poate face o baie cu ozon. Se pune membrul intr-o punga speciala, in care se introduce ozon… 30 de minute e contactul intre ozon si microorganism, iar microorganismul este distrus.

Un efect al ozonului, despre care putem vorbi, este efectul de imbunatatire a circulatiei, pentru ca ozonul subtiaza sangele si intareste peretele vascular. Si atunci poate fi folosit in patologia cardiovasculara. Cum sunt ischemiile, cum sunt arteriopatiile obliterante, in care sange nu ajunge in periferii, eu il pun in circulatie, un plus de oxigen il pun in circulatie si atunci va ajunge, va oxigena tesuturile care sufera din lipsa de oxigen. 00.04.55 Alt mod de actiune al ozonului, imunostimularea si detoxifierea. Declanseaza producerea de antioxidanti in corp si distruge radicalii liberi, prin actiunea directa.”, a spus dr. Ciprian Genes – medic specialist, Ozonoterapie.

ozonoterapia

Exista 24 de modalitati prin intermediul carora ozonul poate fi administrat pacientilor cu diferite afectiuni. In principal se apeleaza la injectiile locale cu ozon, intradermice, in scop cosmetic, de obicei, subcutanate, sau intramusculare, ori intraarticulare, pentru durere.

“Spre exemplu, in zona lombara, cand avem o hernie de disc, injectiile sunt intramusculare. In zona cervicala, injectiile sunt subcutanate. Intr-o artroza va trebui sa pun ozon in articulatii, atunci injectarea se face in articulatie. Numarul de sedinte, in medie sunt 10 sedinte, care se repeta la 6 luni sau un an, dupa nevoie. Un caz avansat, un grad avansat al afectiunii, necesita o reluare a tratamentului la 6 luni. Alte moduri… autohemoterapia majora si minora, in care, cand se recolteaza sange, se amesteca cu ozon si se reintroduce in corp. Fie inapoi, in vena, fie intramuscular. Exista perfuziile cu ser fiziologic – ozonat dupa Scoala rusa – exista baile cu ozon. Acei saci cu ozon, in care se introduce un membru – o mana, un picior; insuflatiile nazale cu ozon, pentru alergii… cea mai simpla procedura. Pacientul isi tine respiratia, introduce ozon la nivelul cailor respiratorii superioare, cu doua seringi. Dupa zece secunde expira, elimina tot ozonul, care nu trebuie sa ajunga in plamani, si se repeta procedura de 10 ori. Insuflatiile auriculare cu ozon, pentru otita sau pentru hipoacuzii. Insuflatiile rectale cu ozon, pentru colite sau pentru boli interne, pentru ca ozonul, prin intermediul mucoasei tubului digestiv, ajunge in sange si sangele il duce acolo unde este nevoie de el.

Mai exista apa cu ozon, pentru gastrita. Se ozonifica apa, dureaza 10 minute, pacientul va bea 10 zile, consecutiv, cate o sticla cu apa. Acel ozon poate ajuta in cazul gastritei si a ulcerului gastric.”, a spus dr. Ciprian Genes – medic specialist, Ozonoterapie.

Specialistii sustin ca nu exista efecte adverse ale ozonului, in schimb, sunt cateva contraindicatii, in cazul unor afectiuni. Care sunt acestea?

Hipertiroidismul, tulburarile de coagulare ale sangelui, pancreatita cronica, infarct miocardic acut, accidentul vascular cerebral, hemoragic. De ce? Pentru ca ozonul subtiaza sangele, ozonul accelereaza metabolismul, hipertiroidismul inseamna un metabolism accelerat si atunci pot sa-I fac rau pacientului, introducand ozon in corp. In hipertensiune nu e contraindicate, numai ca, daca este foarte mare, nu pot sa manevrez sangele pacientului. Trebuie sa am o anumita valoare a tensiunii, ca sa pot sa fac autohemoterapia. Repet, aceste contraindicatii sunt pentru tratamentul genral, de autohemo. Tratamentul local, pentru o durere de cot, de exemplu, pot sa pun ozon, chiar daca pacientul are hipertiroidism.”, a spus dr. Ciprian Genes – medic specialist, Ozonoterapie.

Ozonoterapia este folosita de numeroase vedete, printre care, actrita Sharon Stone, fotbalistul Zinedine Zidane si membrii trupei Rolling Stones.

Share.

1 Comment

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.